Şenola, bir Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş yatırımıdır.

m

Tarifler

  • ELMA ŞEKERİ 4 KİŞİLİK 1 su bardağı vişne suyu2 su bardağı toz şeker4 adet Kırmızı Elma Hazırlanışı Vişne suyunu ve şekeri bir tencerede kıvam alana kadar kaynatın. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve hafif soğumasını bekleyin. Elmaları çubuklara takın ardından ılınmış şerbete batırın. Bir tabağa alıp servis edin.

  • ELMALI KEREVİZ ÇORBASI 4 KİŞİLİK 1 adet kereviz1 adet kereviz sapı2 adet yeşil elma1 lt su½ limon½ su bardağı krema3 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için:¼ bağ dereotu1 çay kaşığı pul biber1 çay bardağı kavrulmuş badem Hazırlanışı Elma ve kerevizi iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ekleyip haşlayın. Haşlandıktan sonra üzerine

  • ELMALI MİLFÖY KURABİYE 4 KİŞİLİK 3 yaprak milföy hamuru3-4 yemek kaşığı elma marmelatı4 adet Elma Hazırlanışı Bir adet milföy yaprağını altını üstünü unlayıp açın. Uzunlamasına şeritler kesin. Elmaları dilimleyin. Elmaların yumuşaması için 1-2 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra kestiğiniz milföy şeridine ince bir tabaka marmelat sürüp elmaları dizin ve rulo şeklinde katlayın. Gül

  • ELMALI MEVSİM SALATASI 4 KİŞİLİK ½ bağ roka½ bağ Akdeniz yeşilliği1 adet kırmızı biber1 adet sarı biber2 adet elma½ nar1 kase cherry domates½ portakal1 çay bardağı Ceviz1/2 çay bardağı Limon suyu1 yemek kağışı sirke Hazırlanışı Rokayı ve Akdeniz yeşilliklerini iri parçalar halinde doğrayın. Ardından portakalı, elmayı ve biberleri iri küpler halinde doğrayıp bir kasede

  • ELMALI MÜCVER 4 KİŞİLİK 1 adet kabak1 adet havuç1 adet yeşil elma1 adet yumurta3 yemek kaşığı un¼ bağ taze soğan¼ bağ dereotuTuz Hazırlanışı Kabak, havuç ve elmayı rendeleyin. Ardından sebzelerin sularını sıkın. Bir kaseye alın. İçerisine diğer malzemeleri ekleyip malzemelerin hepsini karıştırın. Tavaya bir miktar yağ koyarak kızmasını bekleyin. Kızaran yağa istediğiniz boyutlarda mücver

  • KARAMELİZE ELMA TATLISI 2 KİŞİLİK 2 adet Kırmızı elma3 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı tarçın Hazırlanışı Elmaları ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını elmanın şeklini bozmadan çıkartın. Bir tavaya şekeri döküp üzerine elmaların düz kısmı gelecek şekilde yerleştirin. Kısık ateşte elmaların yüzeyi kızarana kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra tavaya tereyağı ve tarçını ekleyip biraz çıtırlaştırın.

  • TARÇINLI KURUTULMUŞ ELMA 4 KİŞİLİK 3 adet fuji elma1 yemek kaşığı tarçın½ bardak esmer şeker Hazırlanışı Elmaların kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın. Doğranmış elmaları tepsiye dizin. Üzerlerine esmer şeker ile tarçın serpip 120 derecede önceden ısıtılmış fırında 1-2 saat elmalar tamamen kuruyana kadar kurutun.

  • ELMA ŞEKERİ 4 - 6 KİŞİLİK 2 adet kırmızı elma3 yemek kaşığı kakao1 avuç ceviz½ paket bisküvi Hazırlanışı Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Pötibör bisküvileri ufalayın. Bir kapta rendelenmiş elmaları, ufalanmış pötibör bisküviyi ve kırılmış cevizleri karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak toplar yapın. Yuvarladığınız elmaların dışını kakaoya bulayın ve servis edin.

  • SÜRÜLEBİLİR ELMA KREMASI 4 KİŞİLİK 1 paket krema2 adet kırmızı elma1 tatlı kaşığı tarçın½ su bardağı şeker Hazırlanışı Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. İri parçalar halinde yağlı kağıt üzerinde 40-45 dakika boyunca elmalar iyice yumuşayana kadar 180 derece fırında pişirin.Yumuşayan elmaları ezin ve tarçını ilave edin. Püre kıvamına getirin ve bir tencerede sürekli karıştırarak

  • ELMA KOMPOSTOSU 3 - 4 KİŞİLİK 3-4 adet orta boy elma1/2 su bardağı şeker5-6 adet karanfil4 su bardağı su Hazırlanışı Elmaları orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Elmaları, şekeri, karanfili ve suyu bir tencerenin içerisine koyun. Elmalar yumuşayana kadar kaynatın. Elmalar istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra ocaktan alın ve servis edin.